Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutdräkten på nätet eller i butik

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen nätbutik.
Där kan du också läsa mer om vad som gäller för märkesplacering.

Även friluftsbutiken Fri Tid i Ängelholm har scoutskjortor till försäljning i sin butik. Där kan du prova innan du köper om du är osäker på din storlek.
Vi kan även rekommendera Fri Tid för annan scoututrustning eftersom butiksinnehavaren Jessica och flera i hennes personal själva är scouter och vet vilken utrustning som passar dig och dina behov.