För scouter

DSC_0061

Här hittar du information för dig som är scout eller scoutförälder i Ausås scoutkår.

Skoutdräkten

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Scoutdräkten går att köpa både i butik och på nätet.

Läs mer om scoutdräkten »
Läs mer om märkesplacering »

Medlemskap och medlemsavgift

Alla aktiva scouter i Ausås scoutkår måste vara registrerade i Scouternas medlemsregister. Nya medlemmar registrerar sig genom att fylla i en ansökan efter att först ha provat på scouterna ett par möten.
I medlemskapet ingår en försäkring som täcker medlemmar under scoutverksamheten.

Varje termin skickas en faktura för medlemsavgiften till alla medlemmars registrerade postadress. Det är därför viktigt att du uppdaterar dina medlemsuppgifter i Scoutnet om något skulle förändras. Det är även viktigt att snarast meddela om du slutar i Scouterna annars kommer din faktura att fortsätta skickas.

Läs mer om medlemsavgiften »
Läs mer om medlemsansökan »
Avsluta ditt medlemskap »
Läs mer om medlemsförsäkringen »

Majblomman – ekonomiskt stöd där det behövs

Vi i Ausås scoutkår säljer varje år Majblommor och delar genom vår egen lokala Majblommeförening ut ekonomiska bidrag till barn och unga. Bidragen är avsedda för de som av många olika anledningar har det tufft ekonomiskt och därför annars inte kunnat följa med på arrangemang och aktiviteter som bland andra vi i scouterna anordnar.

Läs mer om Majblomman och bidragsansökan »

Packningshjälpen

Ta hjälp av våra packningslistor när du ska åka på läger eller gå hajk. Packningshjälpen är en guide men det är fortfarande viktigt att själv tänka och vara delaktig när väskan ska fyllas.

Packningshjälpen »